Fredag 18 oktober

Konferansier Andreas Wahl

TID - 09:00 - 14:00

STED - HUSET, studentenes lokaler på Universitetet i SørØst-Norge, Campus Vestfold. 

  • konferanse
  • rekruttering
  • AI
  • Maritim
Horten Tech Festival 2023

Horten Tech Talks

Horten Tech Talks: Fremtidens Innovasjon og Kompetanse

Verden er i konstant endring, og behovene i dag er ikke de samme som i morgen. Hvordan kan vi tiltrekke oss nye talenter, videreutdanne de vi allerede har, og beholde dem i en tid preget av teknologiske fremskritt og AI-revolusjon? Horten Tech Talks samler eksperter og innovatører for å utforske hvordan rekruttering, kompetanseutvikling, og forsvarsstrategier påvirkes og transformeres av kunstig intelligens og fremtidens teknologier. Bli med og form fremtiden sammen med oss!

Årets konferanse vil være på HUSET, studentenes lokaler på Universitetet i SørØst-Norge, Campus Vestfold. 

 

Årets konferansier

Andreas

Andreas Wahl
Fysiker, vitenskapsformidler, programleder i NRK

Andreas Wahl er kjent som fysiker, vitenskapsformidler, programleder i NRK og fem ganger norgesmester i morellsteinspytting.Til daglig driver han bedriften VitenWahl AS i Tønsberg, som produserer læringsopplevelser på papir, fra scenekanten, på skjermen, og til din postkasse. Der lager Andreas den årlige Vitenkalenderen, og har sammen med Dewald de Bruyn funnet opp Julekula som lyser opp når du blåser på den.

 

Dragana

Dragana Trifunovic
AI Lead + Head of strategy and org.development, Digital Norway

 Dragana er fagansvarlig for KI og leder for strategi i Digital Norway. Hun har flere års erfaring med å utvikle og levere kurs- og kompetanse innen innovasjon, teknologi og digitalisering. Hun brenner for å forenkle og å gjøre teknologi forståelig og tilgjengelig. Fra tidligere har hun erfaring som konsulent og har bistått bedrifter med å ta i bruk ny teknologi og bli mer datadrevet.

 

Geir

Geir Hågen Karlsen
Assosiert partner - foredragsholder - kommentator - Geelmuyden Kiese

Karlsen har bakgrunn fra Forsvaret, hvor han var ledende ekspert på strategisk kommunikasjon og del av Forsvarssjefens krisestab. I tillegg har han lang erfaring som politiker. Han er en ettertraktet foredragsholder, og  jobber nå med kommunikasjon, sikkerhet, teknologi og strategi i Geelmuyden Kiese

 

Odin Johannessen
Direktør hos NSR - Næringslivets Sikkerhetsråd

Odin Johannessen er utdannet ved Krigsskolen, Forsvarets høgskole, Norges Handelshøyskole, Försvarshögskolan i Stockholm, U.S. Army War College og Norges Handelshøyskole. Han har omfattende ledererfaring fra Garnisonen i Sør-Varanger (norsk-russisk grensevakt), Hans Majestet Kongens Garde, Telemark bataljon, Krigsskolen, Brigade Nord. I tillegg har han ledet norske enheter i NATO-operasjoner i Bosnia-Hercegovina og Afghanistan. I 2024 ble han utnevnt til generalmajor og sjef for operasjonsavdelingen i Forsvarsstaben. I 2015 ble han utnevnt til sjef for Hæren. I 2019 startet han som direktør for Næringslivets sikkerhetsråd (NSR). NSR arbeider for styrket sikkerhet i næringslivet basert på kunnskap om verdier, trusler og sårbarheter, samarbeid og kunnskapsbasert forebygging og risikostyring.

Bjørn

Bjørn Olstad,
Corporate Vice President, Microsoft 

Bjørn Olstad er Corporate Vice President i Microsoft, og leder 650 utviklere som bygger funksjonalitet, skyinfrastruktur og kunstig intelligens for Microsoft365-programmene.  Dette er systemkritisk teknologi i blant annet Teams, Outlook og Word som tas i bruk av mange hundre millioner brukere rundt i hele verden hver eneste dag.