Om Horten Tech Festival

Siden 2015 har det vært arrangert en spennende og unik møteplass for teknologi, industri og innovasjon i Horten. Denne viktige møteplassen for næringslivsledere, ansatte, studenter, skoleelever, investorer, gründere og andre interesserte, har gjennom årene utviklet seg naturlig – og har nå tatt neste steg. Velkommen til Horten Tech Festival!

Horten Tech Festival 2023

Norges fremste teknologi- og rekrutteringshappening alltid i uke 42!

I 2023 samlet Horten Tech Expo over 2000 deltakere og besøkende bare på torsdagen. Med mer enn 47 utstillere fra teknologibransjen, industrien og innovasjonssfæren, var arrangementet en levende hub for nyskapning. I løpet av uke 42 ble det arrangert over 20 varierte og engasjerende aktiviteter rettet mot barn, ungdom, studenter og næringslivet. Nå står vi klare for 2024 med enda større ambisjoner!

Horten, kjent som en del av teknologitriangelet Horten-Kongsberg-Porsgrunn, er vert for denne unike festivalen som setter kompetanse i fokus. I 2024 flytter vi hoved dagene Torsdag og Fredag til Universitetet i Sørøst-Norge, campus Vestfold.

Universitetet i Sørøst-Norge sier: «Vi er et universitet der kunnskaps- og kompetanseutvikling skjer gjennom tett samarbeid med samfunns- og arbeidsliv der folk bor og arbeider. På Horten Tech Festival har vi en unik mulighet til å bidra med å fremme teknologisk utvikling og kompetanse i regionen. Her deltar USN med foredrag og egen stand, møter næringslivsledere, skoleelever, investorer, gründere og andre interesserte, og får presentert vårt fagmiljø og utdanningstilbud innen teknologi. Vi ser frem til å delta på festivalen igjen i 2024»

 

Deltakere kan forvente en variert uke:

• Mandag til onsdag: Dykk dypt ned i en rekke spesialiserte arrangementer som dekker tech-industriens mange fasetter.
• Torsdag: Norges mest dynamiske rekrutteringsdag! Møt topp teknologibedrifter og oppdag spennende karrieremuligheter.
• Fredag: La deg inspirere på den store konferansedagen, ideell for nettverksbygging, kunnskapsdeling og inspirasjon.

Horten Tech Festival arrangeres av Horten Næringsforum, næringsforeningen i Horten.

Samarbeidspartnere 2024 er Horten Kommune, Universitetet i SørØst Norge, Kongsberg gruppen, 7sense, Kobben, NHO, Hortenlove, Allegro, AGS IT-Partner og Redninga.

Vår ambisjon er klar: Å etablere festivalen som den viktigste møteplassen for rekruttering til techbransjen i Norge.

Formålet med Horten Tech Festival er:

• Øke interessen for teknologi blant unge og studenter: Arrangementet kan inneholde aktiviteter og workshops for barn og unge, som vil øke interessen for teknologi og mulighetene det gir. Videre kan det også tilbys arrangementer som er rettet mot studenter, slik som karrieredager, jobbsøkerseminarer, og møter med ledende teknologibedrifter, som kan hjelpe studenter å navigere i arbeidsmarkedet og forberede seg på jobbintervjuer.

• Skape et nettverk for teknologibedrifter: Horten Tech Festival kan også fungere som en plattform for bedrifter i teknologibransjen for å bygge og utvide sitt nettverk. Arrangementet kan inkludere en bedrifts- og produktutstilling som gir bedriftene en mulighet til å presentere seg selv og deres produkter for potensielle kunder og partnere.

• Øke kunnskapen og forståelsen for teknologi: Horten Tech Festival kan også være en plattform for å øke kunnskapen og forståelsen for teknologi blant allmennheten. Arrangementet kan inkludere en rekke seminarer og presentasjoner som tar for seg teknologiens innvirkning på samfunnet, samt diskusjoner rundt teknologiens muligheter og utfordringer.