Fredag 20 oktober

TID - 09:00 - 14:00

STED - Thon Hotell Horten

  • Teknologi
  • Innovasjon
  • AI
  • Kompetanse
Horten Tech Festival 2023

Horten Tech Talks

Påmelding HER

 

Program

09:00-09:50 - Registrering og mingling

09:50-10:30 - Velkommen til Horten Tech Talks & en utenomjordisk happening!
Live oppskyting av verdens første stillingsutlysning i space v/HortenLove

10:30-10:50 - Lykkes vi med omstillingen av Norge?
Abelia / Øystein Søreide 

10:50-11:10 - Kjønnsskjevhet i teknologi. Er kjønn kompetanse? /

Christine Maria Ødegård, Ecom targeted communication specialist og Caroline Carho, senior rådgiver og virksomhetsutvikler

11:10-11:30 - Industrimaster, en smart modell for rekruttering av ingeniører/ Vivil Hunding Strømme, USN

11:30 -12:30 - Lunsj

12:30-12:50 - Fremtidens kompetanse — hva er det og hvorfor er det så viktig og utrolig virksomt? GetAcademy / Eskil Domben

12:50-13:10 - Mingling

13:10-13:45 - Paneldebatt - Hvordan motivere yngre inn i teknologi?

Debattleder: Torun Degnes

Deltager: Vivil Hunding Strømme / USN

Deltager: Arne Johan Husebø Hestnes /Kongsberg Discovery

Deltager: Tonje Olderskog /Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

Deltager:Ranveig Furuvald /Industrilærling, Vestfold og Telemark

13:45-14:00 - Avslutning 
Horten Næringsforum / Karoline Idås 

 

Påmelding HER

 

På scenen:

Årets konferansier: Torun Degnes

Torun er en erfaren konsulent og leder i design- og innovasjonsledelse. Hun har over 25 års erfaring fra norsk og svensk næringsliv. De seneste årene har hun spesialisert seg i ledelse av klyngesamarbeid og innovasjonsprosjekter innen teknologi, digitalisering og bærekraftige autonome mobilitetssystemer, dette som tidligere leder av SAMS Norway, og nå som konsulent og prosjektleder. Torun har hatt diverse strategiske og operative lederroller, innehatt flere styreverv og er i dag styremedlem ved USN. Hun studerer for tiden for en Executive Master i Systems Oriented Design ved AHO og er kjent for sin lidenskap for å integrere design, teknologi og ledelse for å fremme innovasjon og bærekraft.

 

Bli med på en utenomjordisk happening

Horten søker intelligent liv!

Hortenlove, i samarbeid med alle techbedriftene i Horten, skal sende opp verdens mest hightech stillingsannonse! Som de første i verden skal vi nemlig sende en åpen stillingsutlysning opp i space i håp om å finne intelligent liv.

Dette skjer 20. oktober kl 10.00 med hjelp av KSATs satellitt-stasjon i Tromsø. Utsendingen vil følges live på storskjerm.

Pål Brekke fra Norsk romsenter kommer for å bl. a. ta oss gjennom stillingsannonsen ferd ut i verdensrommet.

 

Bakgrunnen for stuntet er at Horten, som resten av verden, trenger teknologer og at vi ser at vi er nødt til å utvide søket «litt».

Vi må rett og slett snu hver månestein for å få tak i alle de kloke hodene vi trenger for å fortsette å levere teknologi i verdensklasse.

Kort sagt: Hvis det finnes der ute, skal vi ha det hit – til Horten!

 

Velkommen til en utenomjordisk happening!

Abelia / Øystein Søreide 
Lykkes vi med omstillingen av Norge?

Norge, og resten av verden, må gjennom det grønne skiftet. Men, Norge har en dobbelt utfordring: Vi skal både avvende oss med bruken av fossile brennstoff, samtidig som vi må skape nye inntektskilder når varene vi har eksportert i femti år blir langt mindre etterspurt.
Abelia har for åttende året på rad målt hvordan det faktisk går med denne nødvendige omstillingen av Norge, sammelignet med våre viktigste konkurrenter.

 

GetAcademy / Eskil Dombås
Fremtidens kompetanse — hva er det og hvorfor er det så viktig og utrolig virksomt

Eskil Domben har et drivende engasjement rundt framtidens kompetanser 21st century skills, også kalt "key competence". Sammen med Geir Sollid og Terje Kolderup har han utviklet GET Academy, en utdanning som kun fokuserer på 21st century skills og it-utvikling. Den er sterkt ferdighetsbasert.

GETs kompetansegrunnlag — det det læres bort i — er utviklet i tett samarbeid med våre samarbeidsbedrifter, store og mindre aktører innenfor it-utvikling.

Komboen av 21st og it-utvikling gjør at våre studenter skårer svært godt svært raskt og over 90% av de som gjennomfører løpet  GET-IT får jobb som it-utviklere. 

 

 

Caroline Carho/Christine Maria Ødegård

Christine Maria Ødegård, Ecom targeted communication specialist og Caroline Carho, senior rådgiver og virksomhetsutvikler

Kjønnsskjevhet i teknologi. Er kjønn kompetanse?

 

 

USN / Vivil Hunding Strømme 

Rådgiver innen arbeidslivsintegrerte utdanningstilbud på fakultetet for teknologi.

USN ansatte Vivil Hunding Strømme som rådgiver i januar 2022 for å videreutvikle USNs arbeidslivsintegrerte utdanningstilbud på fakultetet for teknologi. Ingeniører med bachelor fra USN innen data, elektro, elektronikk, maskin, kjemi eller maskin er ettertraktet i arbeidsmarkedet, men stadig flere av dem ønsker en mastergrad, gjerne som videreutdanningstilbud i kombinasjon med lønnet arbeid. Ingeniørpraksis, Næringsbachelor og Industrimaster er ulike utdanningstilbud som fører næringsliv og akademia sammen og gir vinn-vinn for alle parter. I panelet vil Vivil ha med seg studenter og arbeidsgivere som forteller om sine erfaringer fra det gode samarbeidet og åpner gjerne for dialog med publikum om utvikling av studietilbud. 

 

Kongsberg Discovery / Arne Johan Husebø Hestnes, Director Digital Technology

With a background from telecom, military and finance cloud systems, Arne is currently working with Kongsberg on digital systems connected to ocean sensors and robotics, including autonomy and AI. Arne is a master of technology from NTNU within the field of Machine Learning.

 

Nasjonalt senter for realfagsrekruttering/ Tonje Olderskog, Seniorrådgiver

Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (NSR) skal bidra til økt rekruttering til STEM-utdanningene (Science, Technology, Engineering, Mathematics) i Norge for å sikre et konkurransedyktig, bærekraftig og likestilt samfunn. Senteret ble opprettet av Kunnskapsdepartementet i for å koordinere og lede rekrutteringen til realfag og teknologi i Norge. En prioritert oppgave for NSR er å legge til rette for at elever i grunnskole og videregående opplæring får mer kunnskap om jobb – og utdanningsmuligheter innenfor realfag og teknologi. Tonje Olderskog er ansvarlig for senterets bedriftssamarbeid og prosjektleder for NSRs nye satsing, STEM arbeidsliv – plattform for samarbeid mellom skole og arbeidsliv. Tonje har en mastergrad i sosiologi fra NTNU og er sertifisert i prosjektledelse. Hun er en erfaren prosjektleder med lang fartstid fra UH-sektoren og har jobbet mye med strategisk utvikling, nettverksbygging, markedsføring og kommunikasjon. Tonje har også bred internasjonal erfaring og god kjennskap til nasjonalt og internasjonalt arbeids- og næringsliv.

 

Industrilærling, Vestfold og Telemark/ Ranveig Furuvald, Daglig leder

Ranveig Furuvald er daglig leder Industrilærling, Vestfold og Telemark. Hun har hatt denne rollen i fem år. Før det var hun avdelingsleder for Teknologiske fag på Porsgrunn gvs.)